Обратно към категорията

Прострелян таксиметров шофьор и семейството му очакват 6-та година справедливост от съдебната система

Добавено на: 03.10.2023 09:33
   

За пореден път е отложен процесът в Бургаския апелативен съд срещу нападателите на таксиметровия шофьор Апостол Вълчев от Ямбол. След три отглагания, делото трябваше да се гледа на 3 октомври от 10.30 часа, но с определение на съдия Даниел Марков за пореден път е определена нова дата, научи 999.

Апостол Вълчев и семейството му очакват вече близо 6 години справедливост от съдебната система в България.

Припомняме, че на 11 декември 2017 през нощта таксиметровият шофьор е повикан на адрес в близост до село Дражево. Отзовава се и при товарене багажа на единия от двамата, Вълчев е прострелян няколко пъти в гръб. Въпреки тежките наранявания шофьорът успява да подкара автомобила и да подаде сигнал за помощ.

Делото влезе за втори път в Бургаския апелативен съд, след като Върховния касационен съд отмени решението на съдебната инстанция в черноморския град. За опита за убийство на таксиметровия шофьор Апостол Вълчев, Апелативният съд потвърди за Симеон Милков 16 години затвор, а за Костадин Стоянов присъдата бе намалена на 4,5 г., тъй като е бил непълнолетен към датата на престъплението. Решение, което, според Върховния касационен съд е в разрез със закона.

Съдебната сага предизвика множество протести на таксиметрови шофьори в цялата страна, но все още не е ясно кога ще приключи.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!