Обратно към категорията

Пълна зала и много емоции по време на театралните празници "Невена Коканова"

Добавено на: 08.06.2022 08:31
Снимки: ДТ "Невена Коканова"
   

Заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов връчи снощи Почетния приз „Босоногата Жулиета“ на Държавен театър „Николай Осипович Масалитинов “ Пловдив. Призът се връчва на всички участващи в театралните спектакли, които се представят в 25-ото издание на Театралните празници „Невена Коканова“ в Ямбол. Празниците се организират от едноименния ямболски театър със съдействието на община Ямбол и Министерството на културата.
„Босоногата Жулиета“ е името, с което ямболци помнят обичаната българска актриса Невена Коканова. Припомняме, че тя прави своите първи театрални стъпки през 1956 г. на сцената на ямболския театър, когато е едва 17-годишна.
Пълен салон с прекрасна публика, емоционален, зареждащ, сантиментален и въодушевяващ спектакъл на ДТ „Н.О. Масалитинов“ Пловдив - „Догодина по същото време“ с Александра Сърчаджиева и Ненчо Илчев. Така премина втората вечер на театралните празници в Ямбол.
А преди това имаше прекрасна среща на публиката с картини и книги на различни автори, музиката – отново беше подарък от талантливите деца от Школата по пиано на Общинския детски комплекс.
Във фоайето преди всеки спектакъл звучи и химнът на ямболския театър. В него са вплетени елементи от популярната филмова музика „Хора и улици“ на именития композитор Борис Карадимчев от филма „Момчето си отива“, в който незабравимата Невена Коканова прави брилянтната роля на Тинка.
В днешната, трета поред, вечер на Театралните празници „Невена Коканова“ – Ямбол ще видим „Трета класа“ от Валентин Танев – спектакъл на Драматичен театър „Иван Димов“ – Хасково. Началото е в 19:00, Мястото - зрителна зала на Народно читалище „Съгласие – 1862“ - Ямбол. Входът е с билети.
Утре ще бъде представен спектакълът на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ - София „Кой кого“ от Момо Капор, на 10 юни ни предлагат "Любовникът от Занзибар“ - комедия по „Любовник на жена си“ от Ели Саги, представление на Драматичен театър "Стоян Бъчваров“ - Варна. На 11 юни, последния ден от театралните празници, на сцената в читалище „Съгласие“ излиза Младежки театър „Николай Бинев“ – София със спектакъла „Той е дяволът“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!