Обратно към категорията

Първите доброволци от новата инициатива "Зелен патрул" в Ямбол получиха своите удостоверения

Добавено на: 01.07.2024 12:19
   

На 29 юни беше поставено началото на новата доброволческа инициатива на Oбщина Ямбол "Зелен патрул", като първите 10 доброволци получиха своите удостоверения. Инициативата е насочена към обществен контрол на нерегламентираното замърсяване и реда в града чрез активното участие на местните жители.

"Всички искаме да живеем в по-чист и подреден град. За съжаление, понякога се налага да се напомня, че има основни правила, ако искаме това да се случи. Това е причината Община Ямбол да започне и тази инициатива. Дали тя ще бъде успешна, зависи от всички нас. Жителите на всеки квартал избират със своите действия или бездействия как ще живеят в него и как ще изглежда той.",  коментира кметът на Ямбол Валентин Ревански и благодари на доброволците за подкрепата, която ще окажат.

Зелените патрули ще изпълняват редица отговорности, включително следене за нарушители, които изхвърлят отпадъци на нерегламентирани места, сигнализиране за нерегламентирани сметища и вандалски актове. След документиране на инцидентите, те ще информират отговорните лица в Общината, които ще предприемат необходимите мерки.

Доброволците идват от различни части на града и ще работят предимно в своите собствени квартали. Всеки, който желае да се включи в инициативата, може да се обади на телефон 0895599812, за да получи допълнителна информация.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!