Обратно към категорията

Работна среща за планиране на финалното събитие по проекта #EuSAVE в Болярово

Добавено на: 23.06.2022 14:00
   

Работна среща за планиране на финалното събитие по проекта #EuSAVE, което ще се проведе в Болярово в първата седмица на септември, проведе днес ръководството на общината. В нея, освен кметовете и кметските наместници и началниците на отделите в общинската администрация, участва и директорът на Регионален исторически музей-Ямбол Стефан Бакърджиев.

В проекта #EuSAVE участват 40 малки селски общини с население  под 10 000 от 8 държави: Испания, Италия, Хърватия, Белгия, Португалия, България, Латвия и Северна Македония. Представители на тези държави ще пристигнат в Болярово през септември. Престоят им съвпада и с два празника – 48 години от обявяването на Болярово за град и Съединението на България. „Длъжни сме да покажем най-доброто от нашия район, от нашите традиции и потенциал“, заяви кметът на общината Христо Христов.

До момента по проекта бяха проведени няколко срещи, припомни заместник-кметът Нина Терзиева.  

В Испания представителите на общините-партньори обсъдиха темата „Обсъждане на бъдещето на Европейските селски райони и социалната стойност на културното наследство на Европейските исторически селища“.

В Италия дискутираха по „Социалните иновации като модел за културното наследство“.

В Хърватска и Белгия срещите бяха на тема: „Новите селски територии на Европейския съюз: Иновативни стратегии за местно развитие на историческите селища“.

В Португалия разговаряха за „Създаване на нови и иновативни стратегии за развитие на устойчивите и умни исторически селища на ЕС“. Тази дискусия ще продължи на предстояща втора среща в Испания.

За България – в Болярово, е планирано провеждането на Международен форум за социалната устойчивост и културното наследство на Европейските селски територии. По време на него ще бъде представено богатото културно-историческо наследство на общината и областта.           

 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!