Обратно към категорията

Разделят ни сметките за вода през януари

Добавено на: 05.01.2021 09:36
   

Сметките, които ще получим във фактурите си за вода през януари, ще бъдат разделени, научи 999 от управителя на „ВиК“ инж. Стоян Радев. Сметката ще бъде разделена, заради промяната на цените от 1 януари т.г.

Както вече ви съобщихме, за област Ямбол цената за доставяне на вода на потребителите е намалена от 1.792 лв. на 1,560 лв. без ДДС. Цената за отвеждане на отпадъчни води пада от 0.334 лв. на 0,303 лв. без ДДС. Или за дните от декември в зависимост от периода на отчитане ще ни начислят изразходеното количество вода по 2,58 лв. с ДДС, а за януари - по 2,24 лв. Дните ще бъдат пресметнати пропорционално, според периода на отчитане, уточни още инж. Радев.

И в първия ден от цикъла „Водни празници“ след Новата година има жилища и търговски обекти без вода, заради аварии на водопроводната мрежа.

На 5 януари е прекъснато водоснабдяването в гр. Ямбол в района на пресечката на ул. „Преслав“ и ул. „Търговска“. В района е имало няколко скрити аварии, по тази причина от „ВиК“ са предприели смяна на тръбата, уточни за 999 управителят инж. Стоян Радев и допълни, че по тази причина е възможно да има прекъсвания на водата в района още няколко дни.

Авария днес има и на ул. „Недялко Месечков“ в Ямбол.

Екипите на „ВиК“ работят и в в община Тунджа в с.Тенево,с.Роза, с.Скалица, с.Овчи Кладенец, с.Миладиновци, с.Видинци, с. Межда; в община Елхово в с.Гранитово, с.Маломирово, с. Жребино и с. Пчела; в община Стралджа в с.Иречеково и с.Люлин.

През пролетта се очаква да започнат строителните дейности по проекта за подмяна на водопроводна мрежа в Ямбол и Елхово. В момента на изпълнителите е възложено проектирането, каза още управителят на "ВиК". За Ямбол е предвидено изграждане на нов чугунен водопровод от ПС „Кабиле“ до ПС „Ормана“ с дължина 6,5 км, подмяна на част от вътрешната водопроводна мрежа с обща дължина
12 км и 390 сградни водопроводни отклонения, реконструкция на канализация по ул.“Руен“, ул. „Галац“ и от кръстовището с ул "Битоля" до КПС „Възраждане“, реконструкция на КПС "Биков Мост" и напорния тръбопровод след нея, превключване на Главни колектори ІV и ХІІ към Главен колектор I както и превключване на част от канализацията на централна градска част, изграждане на нова канализация по ул. „Битоля“ и ул. „Сокол“, изграждане на нова КПС „Христо Ботев“ с довеждащ колектор и изграждане на нови дъждопреливници. 
В Елхово ще бъде извършена реконструкция на част от външен довеждащ водопровод от с.Златиница до град Елхово с обща дължина 11 км, подмяна на част от вътрешната водопроводна мрежа с обща дължина 3 км и изграждане и подмяна на канализационна мрежа с обща дължина 3 км. 

Стойността на проекта е 31 милиона лева, като "ВиК"-Ямбол трябва да осигури близо 2,8 млн. лв. За това от дружеството ще теглят кредит от фонд ФЛАГ, съобщи още Стоян Радев. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!