Обратно към категорията

Регионалният исторически музей в Ямбол ще отбележи с разнообразни събития Европейската нощ на музеите

Добавено на: 12.05.2024 09:34
   

Регионалният исторически музей в Ямбол ще отбележи на 18 май Европейската нощ на музеите с изложби, театрален спекакъл и разнообрани събития. Те ще се състоят в музейните зали и в Етнографския комплекс в стария ямболски квартал "Каргон", съобщават от културната институция.

В музея ще бъде открита изложбата "Напред! Науката е слънце...", която е разказ за училищния живот в миналото. В архивни снимки, документи и експонати от музейните фондове, експозицията проследява историята на образованието в Ямбол през периода от Освобождението на България (1878 г.) до края на 80-те години на ХХ век.

Драматичният театър "Невена Коканова" ще представи в музея спектакъла "Ямбол – нашият дом завинаги". Постановката напомня за личностите, оставили следа в борбата за освобождението Ямбол и на България. Това е един спектакъл с много история, разказващ малко известни факти от живота на града и ямболци, допълват от музея.

Етнографският комплекс ще посрещне пътуващата изложба "Последвай стъпките", която представя фигури от стъпки на тракийски народни хора̀. Културната организация "Таратанци" ще предложи на посетителите интересни танцови преживявания като "рисуване на хоро" и уроци по типични за региона тракийски хора̀. Ще участва и ямболският ансамбъл "Радика".

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!