Обратно към категорията

Рекордно високо изпълнение за последните 18 години на данъчните приходи отчита община Тунджа

Добавено на: 07.10.2021 16:02
   

Рекордно високо изпълнение за последните 18 години на данъчните приходи в бюджета отчита община Тунджа - 103.3 процента към края на септември. Спрямо същия период през 2020 г. постъпленията са с 1 млн. лева повече, съобщи на брифинг кметът Георги Георгиев.
По думите му в условията на продължаваща нетипична обстановка от коронавирус събираемостта на местните данъци и такси е много добра. Най-висока е събираемостта на данъка за придобиване на имущество - 104.5 процента. Постъпленията от имотни сделки в общинската хазна до момента са 524 000 лева, при план от 520 000 лв. за цялата бюджетна година. Това най-добре доказва динамиката на пазара в 44-те села на общината, каза кметът.
Той отбеляза, че събираемостта на такса битови отпадъци обаче е на противоположния полюс. Има тенденция за системно непогасяване на задължението. Вероятно в края на годината ще се наложи общината да дофинансира с 200 000 лв. сметосъбирането и сметоизвозването. "Такса битови отпадъци може да погълне преизпълнението от другите данъци", коментира Георгиев.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!