Обратно към категорията

Републикански шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене за деца

Добавено на: 25.04.2024 13:01
   

В гр. София се проведе I-ви кръг от Републикански шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене за деца „Младежта за безопасност на движението”. Организатор на събитието е Сдружение АК „Север“ - София в партньорство със СБА - София, Национален дворец на децата, Национално движение по приложно колоездене, Български Червен кръст, Асоциация по пътна безопасност, Пътна полиция - София, Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и др.

Г-н Светослав Кръстев, представител на СБА - София откри Републикански шампионат и представи официални гости на събитието, което се проведе в спортна зала „Триадица“ - гр. София.

В шампионата участваха шест отбора от страната, всеки състезател решаваше листовка за правилата на уличното движение, тест за безопасно движение по пътищата и отборен тест - пъзел с пътни знаци. Главен съдия на състезанието бе инж. Христов Атанасов от гр. София.

На специално обособен пункт на БЧК, отборите решаваха теоретичен тест и показаха уменията си по оказване на първа долекарска помощ. Главен съдия на пункта по първа помощ бе д-р Живка Димитрова от Секретариата на НС на БЧК - София.

Отборите премериха сили и по майсторско управление на велосипед на специално обособен полигон по пътна безопасност, включващ знаци, маркировки, пътеки и светофари. Отбор на БЧК - Ямбол при ОУ“Любен Каравелов“ – Ямбол участва в състезание и демонстрира добри практически умение. След обработката на резултатите и оформяне на крайното класиране на отборите, участвали в I-ви кръг от Републикански шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене за деца, първо място зае отборът на гр. Берковица.

Официалното награждаване на участниците се проведе в зала „Триадица“, на всички участници бяха връчени индивидуални медали и награди.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!