Обратно към категорията

Рецитали и викторини за Левски проведоха в Болярово

Добавено на: 18.02.2023 10:16
   

С редица прояви в община Болярово бяха отбелязани 150 години от гибелта на Васил Левски.
В Детска градина „Здравец“ малчуганите пресъздадоха чрез рецитал наученото от своите учителки за подвизите на Апостола на свободата.
Седмокласниците от СУ „Д-р Петър Берон" разказаха за живота и подвига на Васил Иванов Кунчев. Знанията си за живота и дейността на Апостола споделиха във викторина, подобна на телевизионното предаване „Последният печели“ Алисия и Тонка от 5 клас и Красимира и Велиана от 7 клас. Завидни познания демонстрира Алисия, която се класира на първо място.
Учениците от театралното ателие с ръководител Милена Манолова представиха рецитала, с който участваха в регионалния конкурс за изпълнение на художествен текст, посветен на 150-годишнината от гибелта на Апостола на българската свобода.
Табла с фотоси и завети на Васил Левски напомнят за делото му във всички читалища в общината.
В своето обръщение кметът на община Болярово Христо Христов заяви, че всеки ден, а не само в деня на неговото убийство и не само на 6 юли – деня на неговото рождение, трябва да си спомняме за Васил Левски. „Ако се научим да посрещаме настоящето си през очите на Апостола, ако се опитаме да съизмерим делата си с неговите критерии, препятствията, които срещаме по пътя си напред няма да изглеждат толкова непреодолими. Всичко се състои в нашите задружни сили, както ни съветва Левски - най-святото име в нашата история, име, което ще се помни вечно!“, каза още Христо Христов.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!