Обратно към категорията

Резултати от полицейската операция, проведена на 19 юли на територията на област Ямбол

Добавено на: 20.07.2023 14:45
   

В специализирана полицейска за противодействие на конвенционалната престъпност са участвали  служители на ОДМВР – Ямбол съвместно с представители на ОДБХ - Ямбол и РДГ – Сливен,  КЗП – Бургас и ТД НАП - Бургас.

В хода на операцията са извършени проверки на 19 търговски обекта, места за подслон и частни имоти, 5 пункта за черни и цветни метали, 8 заложни къщи,  4 автоморги,  18 питейни и увеселителни заведения. За съпричастност към извършени престъпни деяния за срок до 24 часа са задържани 7 лица. Извършени са проверки на 14 лица от криминалния контингент. Извършени са процесуално следствени действия по 8 досъдебни производства  за кражби, притежание на наркотични вещества, управление на МПС под въздействието на наркотични вещества,увреждане и други.  Започнати са 13 преписки за предварителна проверка (увреждане на имущество, кражби от частни и търговски обекти, данъчни престъпления, притежание на акцизни стоки и др.) Съставени са 9 констативни протокола за установени административни нарушения от други компетентни органи. При проверките са установени и търговски обект  без издадено разрешително по Закона за храните, заложна къща приемаща в залог изделия в нарушение на Наредбата за дейността на заложните къщи, нерегистрирани  по законов ред магазин за дрехи и питейно заведение, търговия и транспорт на дървен материал от горски фонд без редовни писмено позволително. Работата по пълното документиране по случаите продължава.

В рамките на операцията са проверени общо са 728 лица и 496 МПС, като за  установени административни нарушения са съставени  19 акта по ЗДВП и 136 глоби по фиш. Съставени са 20 протокола по чл. 64 и чл. 65 ЗМВР.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!