Обратно към категорията

Сагата "Нова болница" в Ямбол продължава

Добавено на: 28.06.2021 16:37
   

БОЛНИЧНИЯТ КОМПЛЕКС

По темата с болничния комплекс на територията на град Ямбол, областния управител представи кратка хронология на дейностите, извършвани по този обект. В този смисъл, той изрази съжалението си от факта, че макар да са минали доста години от стартирането на обекта, темата с неговото завършване все още успява да бъде превръщана в основна отправна точка на не една предизборна кампания.

Господин Чалъков държеше да отбележи, че оставка на д-р Рунков не е поискана от никого и подаването й е негово лично решение. Нападките срещу д-р Рунков, относно това, че не е издържал конкурса на Министерство на здравеопазването, понеже няма добре разработена концепция и ясна визия за развитието на Болницата, областният управител не пожела да коментира, като акцентира, че отношение по темата биха могли да вземат само съответните компетентни лица.

„На първия брифинг изразих мнението си, че всичко, що се отнася до Болницата, трябва да е абсолютно надпартийно. Но, в крайна сметка, цялата история с пресконференцията на д-р Рунков и многократното използване на темата с Болничния комплекс, е една зле режисирана предизборна кампания.“, коментира още областният управител.

СТРОИТЕЛСТВОТО НА ЯЗОВИРИТЕ „МАЛЪК МАНАСТИР“ И „ПЧЕЛА“

Като една от основите точки на брифинга се оформи темата за язовирите „Малък Манастир“ и „Пчела“ на територията на област Ямбол.

След направени на място проверки от страна на областния управител и неговият екип, са установени нередности по изпълнението на проектите. Обектите, по които към този момент се работи, нямат издадени строителни разрешения. Установено е, че извършваните дейности не са възстановително-аварийни. На място се извършва строителство, което предвижда завършване на обектите във вид, различен от този на първоначалните проекти. Целесъобразността на тези ремонти към момента не е ясна, а в документацията цари пълен хаос.

Според експертите в ОА Ямбол, в пъти по-малко би струвал аварийно-възстановителен ремонт, отколкото ремонтът, извършван в момента. Остава отворен въпросът, защо според указателните табели на място, язовир „Малък Манастир“ е трябвало вече да бъде завършен, а дейностите по него са приключили на не повече от 30%. По време на днешния брифинг, стана ясно, че е твърде възможно извършваните дейности да са добре прикрита схема за източване на средства.

Областният управител и неговия екип ще съберат необходимата документация и ще бъдат изготвени преписка и сигнал до съответните органи.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!