Обратно към категорията

Село Роза се включи в инициативата на Фондация „Четене“ - „Национален ден на четенето“

Добавено на: 18.11.2023 16:40
   
Село Роза се включи в инициативата на Фондация „Четене“ - „Национален ден на четенето“ с четене на детски приказки от кмета на селото Енчо Йоргов и общинският съветник от община „Тунджа“ Стелиян Славов.
Събитието бе организирано от Кметство село – Роза и Сдружение „Роза – 2022“, а на него присъства още и заместник-кметът на община „Тунджа“ Стоян Петков, който поздрави всички присъстващи и заедно със своите деца се наслаждава на литературното четене.
Децата чуха много поучителни истории, след което разказваха какво са разбрали и научили от тях. В последствие им бяха четени и гатанки, които те разгадаваха без проблем. В края им бе дадена задача да направят собствена приказка, като им бе зададено само начало. Ето я и детската история:
„Един ден силен момък отишъл в най- красивата гора и нацепил много дърва. Събрал дърветата и тръгнал за вкъщи да ги прибира. Срещнал жена си. Казал и, че нацепил дърва. Сготвили двамата храна, нахранили децата и после легнали да спят. Събудили се те, измили си зъбите и закусали. Отишъл да събере камъните от двора, изкосил тревата, дал я на кокошките. Събрал яйцата, направили си обяд, и заживели щастливо.“
За финал малчуганите получиха и почерпка от кмета на селото Енчо Йоргов и общинският съветник Стелиян Славов.

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!