Обратно към категорията

Сециализирана полицейска акция се проведе край с. Тенево

Добавено на: 25.08.2023 14:29
   

Съвместна специализирана операция по метода „широкообхватен контрол“ се проведе днес/ 25.08.2023 г./ за времето от 09:00 до 12:00 часа, на път I-7 /пистата  до село Тенево/ и на изхода от Ямбол в посока Сливен . В акцията участваха служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР –Ямбол, РУ-Ямбол и РУ-Тунджа, както и представители от териториалните структури на, Агенция „Пътна инфраструктура“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“,  Агенция "Митници" и БГ ТОЛ, които извършваха проверки по компетентност.  

Основната цел бе осигуряване безопасността на движението и ограничаване на предпоставките за настъпване на тежки пътно-транспортни произшествия и нарушения на Закона за движение по пътищата.
В хода на операцията, са проверени общо 75 МПС, както и 114 граждани. 37 водачи на МПС бяха проверени по надлежния ред за наличието на алкохол в издишания от тях въздух, като е констатиран един случай на употреба на алкохол. Паралелно водачите бяха проверявани на изправност на документи, за притежание на съответното свидетелство за управление на МПС, за сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, за преминат годишен технически преглед на моторното превозно средство. От контролните органи на дирекцията  са установени 29 нарушения по Закона за движение  по пътищата, за които са съставени 2 акта за установяване на административно нарушение и са наложени 27 глоби по фиш. Връчени са 37 ел. фиша. От другите контролни органи е взето отношение по общо 22 случая, съгласно компетентността им.

Проверките по линия безопасност на движението продължават.


Маркери: Ямбол, проведе

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!