Обратно към категорията

Със сладка погача с мед и с нови кабинети посрещнаха учениците в Болярово на 15 септември

Добавено на: 15.09.2022 13:03
   

Със сладка погача с мед класните ръководители въведоха своите ученици в Средно училище „Д-р Петър Берон“ в Болярово на 15 септември. Преди да удари училищния звънец, директорът Дора Карагьозова пожела на всички ученици и учители здраве и успешна учебна година. В приветствието си тя благодари на цялото общинско ръководство за подкрепата, която оказва на учебното заведение.

„В този променлив и много динамичен свят училището трябва да бъде много гъвкаво и да предлага на учениците си обучение, което би им било старт в живота и най-доброто за тях. За новата учебна година успяхме да въведем професионално обучение и днес посрещаме първата професионална паралелка. С отпуснатите средства от общината направихме и оборудвахме кабинет за практическо обучение. Вярвам, че посоката, в която сме поели, е правилна. Но се нуждаем и от вас, родители, за да знаем желанията на учениците, за да се обединяваме заедно в избора на професия и на професионално обучение“, каза още Дора Карагьозова.

За втора година в Средно училище „Д-р Петър Берон“ определено се усеща промяната, каза кметът на община Болярово Христо Христов. „Стремежът към подобряването на условията за образование пролича най-вече с желанието да се защити профила на професионалната паралелка. Със средства, отпуснати от общинския бюджет, в Средно училище „Д-р Петър Берон“ вече има кабинети за професионална подготовка, но се търсят начини и за друго допълнително финансиране, поради което е създаден кабинет на ресурсния учител, изцяло е обновена библиотеката“, допълни кметът с благодарност за усилията на целия учителски колектив.

В обръщението си към първокласниците Христо Христов заяви: „Тук ви посрещат учители, за които преподавателската професия е нещо много повече от работа, хора, чието призвание е да ви подкрепят по пътя към вашите цели, да ви дават най-добрата училищна подготовка и да възпитават у вас качества, които ще ви бъдат полезни през целия ви живот. Учете, за да станете добри хора и да използвате знанията си, за да правите добро. Учете българския език, за да общувате по-добре с другите. Учете математика, за да разберете реда във Вселената. Но учете с радост и природните науки, рисуване, музика и спорт, защото така ще развивате и своята изобретателност и ще сте здрави. Знаем, че има много интересни игри, телевизия, айфони, таблети и компютри. Но ако се научите да четете и да обичате книгите, ще имате забавление и знание завинаги“. Книжка с приказки и аудиодиск с детски песни получи от кмета на общината всеки първокласник към комплекта с дарове, които бяха приготвили и от училището.

Кметът Христо Христов се обърна и към родителите: „Вашите деца навлизат в етап, когато стават все по-самостоятелни, все по-малко имат нужда да бъдат водени за ръка и започват да търсят собствени отговори на всички въпроси. Но вие продължавате да сте най-важните хора в живота му. Точно сега вашето дете се нуждае най-силно от безусловната ви обич и подкрепа, за да успее да се справи със задачите на развитието в тази възраст: да изгради добра самооценка, да намери мястото си в сложния свят на взаимоотношенията с връстниците, да се научи да се справя с изискванията на учителите и с учебната програма... Поддържайте връзка с учителите, ежедневно проявявайте интерес към това какво учат в училище и дали нещо го затруднява. Помогнете на класния ръководител по-бързо да опознае децата, като заедно планирате и участвате в общи занимания извън училище“.

164 ученици ще се обучават тази учебна година в Средно училище „Д-р Петър Берон“ – Болярово. Част от класните стаи ще се предоставят временно на учениците от 5 до 7 клас на Основно училище „Стефан Караджа“ – Стефан Караджово, тъй като там все още не е приключило цялостното саниране на основната учебна сграда. Учениците на основното училище от 1 до 4 клас ще се обучават временно в старата училищна сграда в Стефан Караджово, каза още кметът Христов.

За учениците и на двете учебни заведения е подсигурен транспорт от дома до училището и обратно. От понеделник официално отваря и общинската училищна столова, така, че ще бъде осигурена и топла храна. Ще продължи и проектът на общината с Български червен кръст за осигуряването на топъл обяд на учениците, допълни още кметът Христо Христов. Днес той заедно с председателя на Общинския съвет Атанас Дженков, със здравния фелдшер Янко Анев, началника на отдел „Хуманитарни дейности“ Кольо Пехливанов и експерти от общината извършиха проверка в училищната столова, подготовката в новоразкритите кабинети в СУ „Д-р Петър Берон“, както и довършителните обновителни дейности в Детска градина „Здравец“.

В детската градина също с много усмивки, песни и сладки изненади откриха учебната година.

В края на месеца в Общинския съвет ще бъде обсъдено и искането от страната на директорите на двете училища и на детската градина за отпускането на специални помощи за ученици и деца от семейства с ниски доходи.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!