Обратно към категорията

Специализирана полицейска операция срещу нарушителите на пътя в Ямболско

Добавено на: 25.07.2023 12:51
   

Специализирана полицейска операция срещу нарушителите на пътя се извършва в момента в област Ямбол. Акцията е по метода „широкообхватен контрол“, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Татяна Павлова.

Засилени проверки на шофьори и автомобили се извършват на две места – на републиканския път I-7 край бившата писта до село Тенево и на входа на Ямбол откъм Сливен, каза за БТА началникът на „Пътна полиция“ главен инспектор Тодор Мишинев. 

„Акцията започна от 9:00 часа тази сутрин. До момента са проверени 32 товарни автомобила и над 40 леки коли. Няма установени водачи с употреба на алкохол и наркотици. Най-честите нарушения досега са неизползване на обезопасителни колани и светлини, липса на знак за преминат преглед“, посочи той.

В акцията са включени представители на всички отговорни институции за контрола на движението по пътищата – Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Митници“, Национално тол управление, Агенция „Пътна инфраструктура“. 

„Проверките основно са насочени към управлението на превозните средства след употреба на алкохол и наркотични вещества, наличието и редовността на документите – застраховки, преминат технически преглед, както и документи, които съпътстват превозването на товари и пътници“, допълни началникът на „Пътна полиция“ в Ямбол.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!