Обратно към категорията

Специализирана полицейска операция на територията на област Ямбол

Добавено на: 22.06.2023 07:18
   

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност е проведена на 20 юни на територията на областта. Полицейските действия са осъществени от служители на ОДМВР – Ямбол съвместно с представители на ОДБХ - Ямбол и РДГ - Сливен и КЗП - Бургас.

В хода на операцията са извършени проверки на 17 търговски обекта, места за подслон и частни имоти, 5 пункта за черни и цветни метали, 7 заложни къщи,  3 автоморги,  11 питейни и увеселителни заведения. За съпричастност към извършени престъпни деяния за срок до 24 часа са задържани 4 лица. Извършени са проверки на 10 лица от криминалния контингент. Образувани са 4 досъдебни производство за кражби, притежание на наркотични вещества,  неправомерно присъединяване към водопреносната  мрежа и управление на МПС под въздействието на наркотични вещества.  Започнати са 15 преписки за предварителна проверка (увреждане на имущество, кражби от частни и търговски обекти, данъчни престъпления, неправомерно ползване на разплащателен инструмент, нерегламентирана дейност по разкомплектоване и търговия с черни и цветни метали, притежание на акцизни стоки и др.) Съставени са 4 констативни протокола за установени административни нарушения от други компетентни органи. При проверките са установени и търговски обект  без издадено разрешително по Закона за храните, заложна къща приемаща в залог изделия в нарушение на Наредбата за дейността на заложните къщи, изложени за продажба облекла имитиращи известни търговски марки, добив и транспорт на дървен материал от горски фонд без редовни писмено позволително. Работата по пълното документиране по случаите продължава.

В рамките на операцията са проверени общо са 607 лица и 464 МПС, като за  установени административни нарушения са съставени  24 акта по ЗДВП и 94 глоби по фиш. Съставени са 24 протокола по чл. 64 и чл. 65 ЗМВР.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!