Обратно към категорията

Според турските власти: Задържаните за убийството на полицая край Елхово били на границата, за да крадат

Добавено на: 03.01.2023 17:09
   

Окръжният прокурор на Ямбол взе участие в среща с представители на турските власти, по време на която бе обменена информация по разследването за убийството на български граничен полицай

Българският граничен полицай П.Б., който бе убит на границата между България и Турция, е бил прострелян от турски гражданин, целящ да осъществи криминално деяние от битов характер – кражба на добитък. Това е основната версия, по която работят разследващите от българска и турска страна. Новината съобщи пред медиите прокурор Дойчин Дойчев – административен ръководител на Окръжна прокуратура-Ямбол. Той участва в съвместна координационна среща с представители на турските власти, която бе проведена днес на ГКПП „Капитан Андреево“. Освен прокурор Дойчев участие в срещата взеха и наблюдаващият досъдебното производство прокурор, главният секретар на МВР Петър Тодоров , главен комисар Атанас Илков – директор на ГДНП, както и главен комисар Росица Димитрова – директор на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Прокурор Дойчев съобщи още, че резултатите от назначената експертиза показват, че убийството е извършено с ловно оръжие 12-ти калибър, а изстреляните сачми се използват за стрелба по едър дивеч.

По думите на прокурор Дойчев проведената днес среща е имала за цел да бъде обменена информация между разследващите от двете държави, за да може разследването да завърши в най-кратки срокове. Работата по досъдебното производство продължава, но то е пред приключване, добави прокурор Дойчев.

Припомняме, че граничният полицай П.Б. бе убит на 07.11.2022 г. по време на изпълнение на служебните си задължения по охрана на българската граница. Младият мъж бе прострелян в главата в непосредствена близост до граничната ограда край село Голям Дервент, общ. Елхово. За убийството е задържан турски гражданин.
Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!