Обратно към категорията

Спортен празник за ученици от три ямболски училища се проведе в Археологически резерват „Тракийски и античен град Кабиле“

Добавено на: 05.05.2022 16:05
   

Спортен празник за учениците до 5 клас от ямболските училища „Петър Берон“, „Йордан Йовков“ и „Христо Смирненски“ се проведе днес в Археологически резерват „Тракийски и античен град Кабиле“, организиран от Община Ямбол, Общинския съвет за наркотични вещества и Български червен кръст – Ямбол.

В мероприятието се включиха 30 деца, по десет от всяко училище. Целта на празника беше популяризиране на спорта и представянето му като алтернатива в свободното време и здравословен начин на живот.

Децата бяха запознати с историята на Кабиле, направиха поход до светилището на Зайчи връх и премериха сили в различни спортни игри.

Накрая учениците получиха и награди, връчени от заместник-кмета на община Ямбол Енчо Керязов, който изрази надежда, че събитието им е допаднало.

„Надявам се, че музеят ви е харесал, той е емблематичен за нашия град и трябва всички да се гордеем с него“, допълни той.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!