Обратно към категорията

Старт на дейностите по подмяна на осветителните тела на територията на цялата община Стралджа

Добавено на: 05.01.2024 09:08
   

Община Стралджа успешно стартира на 2 януари 2024 г. строително-ремонтните дейности по подмяна на уличното осветление в град Стралджа и всички 21 населени места на територията на общината.

Изпълняваният проект от общината е "Рехабилитация и модернизация на улично осветление на територията на Община Стралджа" по Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“ и е в партньорство с „Интернешънъл Девелъпмънт Норвей Асосиатион“-Кралство Норвегия.

Безвъзмездната финансова помощ по проекта е на стойност 1 002 218.72 лева.

В рамките на предвидения срок на изпълнение на проекта в град Стралджа и всички 21 села на общината ще бъдат монтирани 3639 нови енергоспестяващи осветителни тела.

Строително-ремонтните дейности стартираха след проведена процедура по ЗОП и избран изпълнител на проекта.

Успешното изпълнение на проекта гарантира на първо място повишаване качеството на живот и сигурност във всяко населено място, както има и икономически ефект с намаляване големите разходи за електрическа енергия, които общината има при остарялата система на улично осветление. Проектът за реконструкция и модернизация на системите за улично осветление е изключително необходим и ще даде своя принос към постигане на основната ни цел подобряване живота на хората в общината, коментира кметът на община Стралджа Атанас Киров.

Доброто улично осветление в общината също така е важна предпоставка за безопасно движение на автомобили и пешеходци в нощните часове. Ръководството на общината се надява, че голямата инфраструктурна инвестиция ще доведе до по-голяма сигурност за населението на територията на общината, както и намаляване на престъпленията. Уличното осветление е социална придобивка за хората и е важна за водената политика от община Стралджа в интерес на хората.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!