Обратно към категорията

Строително-ремонтните дейности по различни обекти в тунджанските села продължават

Добавено на: 22.08.2023 13:47
   

Строително-ремонтните дейности по различни обекти в тунджанските села продължават. Обобщена информация представи по време на редовния си седмичен брифинг кметът на Община Тунджа Георги Георгиев. В различна фаза на работа са ремонтите по уличната и пътната мрежа в няколко села.
Във Веселиново приключва ремонтът по улица „Кокиче“, в следващите дни там предстои полагането на асфалтово покритие.

В края на миналата седмица завърши текущият ремонт на една от основните улици в Бояджик, до дни ще бъде възложено изпълнението на друг, по-малък участък от уличната мрежа в селото.
Напредват дейностите и по реализацията на един от най-големите обекти – рехабилитацията на четвъртокласния общински път от ж.п. прелез Тенево до Генерал Инзово.
Без забавяне се работи по изграждането на нови спортни площадки в Кукорево и Безмер по проекта на общината, който се реализира чрез Местна инициативна група „Тунджа“. Отново в Безмер, след приключване на дейностите в Бояджик, вероятно през септември, ще бъде възложено изпълнението на ремонти по уличната мрежа. Предстои и благоустройство на площадното пространство в Безмер.
Напредък отчитат в Община Тунджа и по основния ремонт на читалищните сгради в селата Търнава и Челник, както и във Веселиново, но там бенефициент е читалищното настоятелство с проект пред МИГ „Тунджа“. Основен ремонт се извършва и на втория етаж на читалището в Завой, в Миладиновци приключва текущ ремонт на читалищната сграда. 
През септември ще стартира изграждането на шест нови детски площадки в селата Генерал Тошево, Сламино, Каравелово, Челник, Коневец и Симеоново. Заедно с тях ще бъде завършена и площадката в Ханово, забавена заради промяна в процедурата.
В Кабиле до дни започва подмяната на тротоарите по главната улица на селото. 
Екипите на БКС работят по поддръжката на общинската пътна мрежа, кърпежи на настилката се извършват по направлението Каравелово – Сламино – Робово. На дневен ред след това е участъкът Тенево – Маломир – Дряново – Драма.
Близо половината от капиталовите разходи на Общината, припомни Кметът на Тунджа, са насочени към подмяна на части от водопреносната мрежа, но без стратегия и финансиране от държавата проблемите в този сектор трудно ще намерят решение. Сега се подменя водопровод по ул. „Кооперативна“ в Болярско, предстои това да се направи и на ул. „Сакар“ в Овчи кладенец.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!