Обратно към категорията

Света литургия, празничен ритуал и тържествена сесия поставиха началото на празничните събития в Деня на Ямбол – Свети Дух

Добавено на: 21.06.2021 17:05
   

Празникът на Ямбол започна в 9:00 часа със Света литургия на храмовия празник на считания за най-стария православен храм в града – „Света Троица“, отслужена от Негово Преосвещенство Агатополския епископ Иеротей, викариен епископ на Сливенския митрополит.

На литургията присъстваха кметът на община Ямбол Валентин Ревански, заместник-кметовете Енчо Керязов и Михаил Керемидчиев, общински съветници.

В 10:00 часа започна тържествения ритуал по издигане на националния трибагреник, флага на Община Ямбол и знамето на Европейския съюз пред сградата на Община Ямбол.

Валентин Ревански поздрави ямболци с празнично слово.

Тържествената сесия на Общински съвет-Ямбол започна в 11:00 часа в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“.

Концертмайсторът на Камерен оркестър „Дианополис“ Красимира Султанова и Румен Бошнаков поздравиха присъстващите с няколко изпълнения.

Кметът каза в словото си: „Всяка година Ямбол отбелязва своя ден на християнския празник Свети Дух, символ на вярата и надеждата! Вярата, че с общи усилия и добър диалог, ще продължим да работим в името на гражданите на нашия град. С надеждата, че всеки един, който е тук, мисли и работи за по-доброто бъдеще на Ямбол. Не само в този празничен ден, а винаги!“

На тържествената сесия бяха връчени наградите по повод Деня на Ямбол. Със званието „Почетен гражданин на град Ямбол“ бяха удостоени състезателката по борба Станка Златева и поетът Тенко Тенев.

Шампионката каза: „Ямбол е моят град. Благодаря на господин Ревански, под негово ръководство Ямбол се развива и всички могат само да завиждат.“

Теодора Атанасова, ученичка от ПМГ „Атанас Радев“, представи поета с няколко негови стиха.

Тенко Тенев прочете в словото си: „Догодина, ако съм жив и здрав, ще отбележа 50 години от първата ми публикация в централния печат. В този безкрайно самотен занаят съм срещал радости и горчилки, признание и тъга, но винаги съм следвал моето верую – залагам на доброто у човека.“

Наградата на Ямбол за 2021 година да получи Природо-математическа гимназия „Атанас Радев“ за значителен принос в развитието на град Ямбол. Историята и успехите на училището бяха представени в презентация, която присъстващите общински съветници и граждани изгледаха.

„Аз съм от втория випуск на гимназията, затова тя си е „моята гимназия“. Минал съм през нея като ученик, като учител, заместник-директор и директор. Повече от половината ми живот – 32-33 години, минаха в това училище. През останалото време съм мечтал това да се случи. Благодаря на ямболската общественост и на нейните представители – общинските съветници и кметското ръководство, които уважиха усилията на всички учители от 1971 година досега“ каза Евгений Иванов, директор на училището.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!