Обратно към категорията

Събитието "Изборът да си независим" вдъхнови младежите в Ямбол за личностно развитие и осъзнатост от негативни последици от зависимостите

Добавено на: 08.11.2023 15:27
   

На 6 ноември в спортна зала „Диана“, гр. Ямбол се състоя първото по рода си куиз състезание между дванадесет гимназии от гр. Ямбол и гр. Елхово, което носеше посланието "Изборът да си независим". Събитието бе организирано от клуб "Инър Уийл Ямбол" с президент Яна Николова и съорганизирано от Община Ямбол, „Превантивно информационен център“, гр. Ямбол и Пейнтбол „Легион“, гр. Ямбол.

Ключови участници в състезанията бяха ученици от десет гимназии в Ямбол и две от град Елхово.

"Изборът да си независим" се явява една от многобройните инициативи за предотвратяване и информиране на младите хора от региона за негативните последици на зависимостите. По време на събитието бяха обсъдени вредите, които зависимостите могат да причинят, както и това как фокусът върху личностното развитие би могъл да допринесе в борбата с тях. Един от основните акценти на събитието беше образователното куиз състезание, което предостави възможност на учениците да демонстрират своите знания и умения в областта на личностното развитие и информираността си за негативните влияния от зависимостите.

Интересна част от състезанията бяха и отборните щафетни игри, които активираха учениците да покажат креативност, ловкост и екипен дух. Публиката от ученици подкрепяше своите отбори със страст и енергия, което допринесе за още по-голямата динамика на събитието. Особено вдъхновяващ момент беше специалният гост, телевизионният водещ и певец Деян Славчев - Део, който сподели своите ценни преживявания, опит и съвети с младата аудитория. Той призова младежта да бъдат решени в избора си да бъдат независими и да развиват своите умения и потенциал.

Събитието "Изборът да си независим" не само засили свързването между училищата и учениците, но и подчерта важността на забавлението и активното участие като начин за обучение.

"Инър Уийл клуб Ямбол" изразява благодарност към всички участници, съорганизатори и поддръжници, които направиха "Изборът да си независим" успешен и вдъхновяващ начин за обединение на различни мотивации, роли и хора в борбата срещу зависимостите като се насърчи личностното развитие на учениците.

След оспорваното куиз състезание и щафетни игри бяха излъчени и победителите. Златната купа беше грабната от ПГ „Климент Охридски“ гр. Елхово, второ място беше за ГСАГД „К. Фичето“, а с трето място си тръгнаха ПТГ „Иван Райнов“. Приз с плакет и грамота за участие бяха отличени и участниците от ПГ „Васил Левски“, ПМГ „Атанас Радев“, ЕГ „Васил Карагьозов“, ПГИ „ Г. С. Раковски“, ПГЛПЕХТ, ПГТ „Алеко Константинов“, СУ „Пиер дьо Кубертен“, ПГ „Стефан Караджа“ гр. Елхово.

Съмишленици в благотворителното събитие бяха DJ Ivany, DJ StanyD и DJ Ves от Magic Events, фотографите и видеооператорите от ArtToti Studio, Чипсове Заира, Папас Олио, Супермаркети Вилтон, Рекламна къща Асса, и бензиностанции Омакс.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!