Обратно към категорията

Сърцата бургазлийка дари куклена постановка на жените в дома в Малко Шарково

Добавено на: 12.06.2024 14:38
   

„Тези жени са винаги усмихнати, винаги топлосърдечни. Те също имат нужда да се докоснат до изкуството, до театъра, да имат повече социални контакти.“ Това сподели днес Албена Омран от Бургас, когато направи поредното си дарение за Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в село Малко Шарково. Този път жените в социалното заведение бяха зарадвани с постановката на Държавен куклен театър – Бургас „Трите прасенца“.

„През март казах на приятелите си, че вместо мартеници, искам да ми подарят петолевки, с които да направя добро на социалните заведения. Така и стана. Ето, с парите, които събрахме тогава откупихме постановката на кукления театър. През юли пак ще направим нещо такова“, споделя Албена.

Всъщност за нея благотворителността отдавна се е превърнала в начин на живот. Тя помага не само на дома в Малко Шарково, но и на този в Русокастро, на детски градини и други. Беше и координатор на инициативата „Маратон на добротата“ в Бургас, когато заедно с детски градини изработиха картички за деца и възрастни в болнични заведения.

А освен нея, днес на празничния куклено-театрален ден в Малко Шарково присъстваха също социални работници от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост - с. Русокастро. Изненадани от обстановката бяха и роднини на обитателки на дома в Малко Шарково, дошли на посещение.    


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!