Обратно към категорията

Състезание по представяне на любим автор за ученици в Болярово

Добавено на: 23.04.2024 15:51
   

Ученици от Средно училище „Д-р Петър Берон“-Болярово и Основно училище „Стефан Караджа“-Стефан Караджово препълниха в Световния ден на книгата зрителната зала на НЧ „Възраждане-1912“, а поводът беше състезание между техни връстници по представяне на любим автор чрез биографията му и негово произведение. Инициативата, с която днес приключиха проявите в рамките на „Похода на книгата“ в община Болярово, е организирана от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. В журито, което оценяваше участниците, бяха началникът на отдел „ОСДКВСМД“ Златина Николова и дългогодишната преподавателка Бинка Величкова.

„Изключително съм доволен от представянето на всички участници, от таланта и знанията, които те показаха“, заяви кметът на община Болярово Христо Христов, който връчи наградите.

На първо място се класира отборът на 6-ти клас в Средно училище „Д-р Петър Берон“, който представи силно въздействащо историята на Христо Смирненски и неговото стихотворение „Братчетата на Гаврош“.

Втори са седмокласниците от същото училище, които заложиха на Иван Вазов, а Велияна Стоянова от техния отбор получи специална награда от журито за рецитацията на стихотворението „Българският език“.

Третото място зае смесеният отбор на деветокласници и десетокласници, които избраха Петко Славейков, а Мирослав Манолов получи специална награда за участието си в драматизацията на поемата „Изворът на Белоногата“.

Специална награда бе присъдена и на осмокласника Христо Димитров от Средно училище „Д-р Петър Берон“ за рецитацията на „Неразделни“ от Пенчо Славейков, а неговият отбор бе удостоен с грамота за достойно представяне. Такава грамота получи и отборът на ОУ „Стефан Караджа“-Стефан Караджово, който се представи с презентация за Ран Босилек и драматизация на приказката „Сливи за смет“.

Поздравления от кмета на община Болярово получи и дванадесетокласничката Александра Чолакова, която за пореден път се представи изключително добре като водеща.

Празникът завърши по боляровска традиция с народни танци.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!