Обратно към категорията

Състезание по спортен риболов ще се проведе на Гребния канал в Ямбол

Добавено на: 09.10.2023 17:36
   

Състезание по спортен риболов „Хвани и пусни“ в най-старата и популярна дисциплина у нас – плувката, ще се проведе на Гребния канал в Ямбол на 15 октомври от 10:00 часа. Инициатори на проявата са Клуб по спортен риболов „Видракс“ и Община Ямбол.

Организаторите съобщиха, че няма нито възрастово ограничение, нито такса за участие.

Всички участници в надпреварата ще получат подарък за риболовци. Отделно за най-добрите са предвидени и купи и медали, както и награди за участник, уловил най-тежката риба, за най-малък и най-възрастен участник.

Припомняме, че Гребният канал беше няколкократно пъти зарибяван от Община Ямбол. Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите, там са разрешени единствено спортни състезания на принципа „Хвани-пусни“. Целта е да се опазят и създадат оптимални условия за възстановяване на рибните популации.

По тази причина уловената риба от състезателите на 15 октомври ще бъде събирана в живарници, в последствие претеглена, премерена и върната обратно във водата. Процедурата ще бъде наблюдавана от Териториално звено „Рибарство и контрол“ -  гр. Ямбол към Изпълнителната Агенция по рибарство и аквакултури.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!