Обратно към категорията

Такса „смет“ в община Тунджа поскъпва през 2023 година

Добавено на: 30.12.2022 13:00
   

Такса „смет“ в община Тунджа поскъпва от следващата година, като увеличението е различно във всички 44 населени места на общината. Това решиха общинските съветници днес на последното си за 2022 година, извънредно заседание. Предложението беше прието единодушно от всички 20 присъстващи в залата.

Промените са свързани с увеличаване на броя на съдовете за смет в 22 села, както и с честотата на извозване на отпадъците в 7 села, по искане на техните кметове. Ръстът е заради поскъпването на горивата при сметоизвозването, тъй като транспортът формира около 30 процента от услугата, коментира по-рано кметът на общината Георги Георгиев.

През 2023 г. в дванадесет тунджански села такса „битови отпадъци“ се повишава с от 0,6 до 0,8 промила, в две села – над 1,0 промила, а в останалите дванадесет села – от 0,1 до 0,5 промила. За нежилищните имоти увеличението в 23 села е до 1,0 промил, в единадесет села – от 1,1 до 2,5 промила, а в четири села – над 2,6 промила.

План-сметката за чистотата в общината за следващата година е в размер на над 1,6 млн. лева, което е с 12 процента повече спрямо 2022 г. Очаква се над половината от тях да постъпят от физически лица, а една трета – от фирми. Заложени са и средства за сепариране на отпадъци и експлоатация на регионалното депо.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!