Обратно към категорията

Тихомир Витков вдъхновен за поредна изложба от ямболския Безистен

Добавено на: 01.05.2024 09:40
   

Художникът и сценографът Тихомир Витков отново гостува в ямболския Безистен със своя изложба. На 30 април там бе открита експозицията „Ангели – невидимите спътници“ в културно-информационния център „Безистен“ в Ямбол. Тя е посветена на светлите Великденски празници и представя 24 живописни образа на ангели, допълнени от седем пластики.

Цикълът с ангели е правен специално за ямболския "Безистен" по нова, експериментална и разработена от художника техника, разказа по време на откриването Тихомир Витков.

Преди 5 години точно Тихомир Витков беше вдъхновението за слогана „Безистенът – място за срещи“, след като създаде поредица от цикли-живопис „Безистен-среща“, „Безистен-те“ и „Безистен-тя“. Той е е роден в Ловеч, завършва Художествена гимназия в София. Основател е на организацията на художници с физически увреждания. Има над 20 самостоятелни изложби, а негови картини са притежание на частни колекционери в страната и чужбина. Наред с това е и сценограф - създава костюми и декори за ловешките Драматичен, Куклен и Музикален театри.

Изложбата „Ангели – невидимите спътници“ може да бъде разгледана в Ямбол до 30 май.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!