Обратно към категорията

Традициите, които събират Ямбол!  

Добавено на: 13.03.2024 18:22
   

Ден преди началото на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“, който тази година навършва четвърт век, ученическа кукерска група представи ритуалите по събуждането на природата в ямболската Гимназия по строителство, архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“.  

„Щастлив съм, че в ямболските училища традициите се съхраняват и пазят! Поздравявам ви за това, поздравявам и вашите преподаватели, за усилията които полагат, за да се случи това. Нека и за напред любовта към българското ни събира в град Ямбол! Бъдете здрави, бъдете добри ученици и бъдете горди, че сте от Ямбол!“, каза в приветствието си кметът Валентин Ревански.

Заедно с него сред гостите бяха заместник-кметът Енчо Керязов и началникът на Регионално управление на образованието Георги Георгиев.

Над 30 ученици на гимназията се преобразиха в ролите от традиционните за Кукерландия маскарадни групи. Имаше и борещи се мечки, и поп, и лекар, и полицай, които закачливо подбутваха зрителите, докато булката и младоженецът оряха, сееха и жънеха нивата. А след благословиите за здраве и успехи на всички гимназисти се изви и дългото кукерско хоро, огласяно от десетки хлопки.

В празничната програма взеха участие и танцьорките на гимназията. Учениците от паралелката със специалност „Интериорен дизайн“ представиха изложба с изработени от тях кукерски маски. 

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!