Обратно към категорията

Троен празник в Стефан Караджово на 10 май

Добавено на: 01.05.2024 12:44
   

На 10 май официално ще бъде прерязана лентата на обновената сграда на ОУ „Стефан Караджа“. 

Денят ще е истински празник за цялото село, не само, защото имат вече мечтаната училищна сграда, а и защото наред със 184-тата година от рождението на Стефан Караджа, ще отпразнуват тържествено и 160 години от началото на училищното дело в Стефан Караджово и 120-годишнината от основаването на читалището. Празникът ще започне в 10.00 часа в училището и ще продължи от 11.00 часа с концертна програма в читалището.

От 8 април, всички ученици на ОУ „Стефан Караджа“ учат в обновените класни стаи на учебното заведение в Стефан Караджово.

Припомняме, че в сградата беше извършен основен ремонт по проект на общинската администрация, финансиран по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Стойността на осигуреното безвъзмездно финансиране 371 358,27 лв. Допълнително общината осигури още толкова.

Старата сграда на училището е построена през 1932 г. В нея до пролетната ваканция тази година учеха учениците от началния курс, а тези от пети до осми клас се превозваха с автобус до училището в град Болярово. Общо учениците са 49 - от Стефан Караджово, Попово, Денница и Оман.

Извършено е топлоизолиране на външните стени, полагане на полимерна мазилка, подмяна на съществуващите прозорци с PVC стъклопакети, подмяна на входните врати с алуминиеви, изграден е втори таван от гипс картон на метална конструкция, подменени са лампите с енергийно ефективни. Изградени са вътрешни тоалетни и трапезария. Доставено е напълно ново оборудване и обзавеждане.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!