Обратно към категорията

Тунджански кукери намериха място в списание на National Geographic

Добавено на: 09.01.2021 10:41
   

            На 08 януари 2021 г. в залата на община „Тунджа“ бе представен януарския брой на National Geographic за България. В неговата секция „Земя на кукери“ централно място е отредено за снимка на кукерската група на село Чарган. Снимката е направена на специална фотосесия през м. февруари 2019 г., а участници в нея са Иван Ганев, Димитър Атанасов, Стоян Андонов и Стоимен Петров.  

            Кукерската група на село Чарган е основана през 1938 г. и всяка година без прекъсване представят ритуала както в родното си село, така и на регионални, национални и международни фестивали, и са носители на многобройни награди.

Фотограф е Иво Данчев, почитател на маскарадните традиции в България и автор на всеки един кадър в списанието, а негова голяма цел е създаване на книга представяйки различните групи и ритуали пресъздавани от маскарадните групи в България.

За община „Тунджа“ и жителите на село Чарган е гордост, че тази фотография ще популяризира още повече богатството, красотата и съхранените кукерски традиции на Тунджа.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!