Обратно към категорията

Tунджански ученици участват в екологични лагери

Добавено на: 24.08.2021 13:36
   

Ученици от тунджански училища ще участват в пет ученически лагера, които ще се проведат от 1 до 11 септември в посетителския център на община „Тунджа“, в лесопарк „Бакаджик“. Лагерите са част от дейностите по проект „Подобряване на природозащитното състояние на видове в мрежата Натура 2000, чрез подхода Водено от общностите местно развитие в територията на МИГ Тунджа“, който се осъществява от фондация „Екология, Комуникации и общество“. Финансирането му е по ОП „Околна среда“.

В тях ще вземат участие ученици от училищата в селата Веселиново, Бояджик, Скалица и Кукорево. Всеки от лагерите е тридневен с участието на 10 деца и ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Предвидено е с учениците да се занимават аниматори-експерти, които ще провеждат образователни беседи, ще показват местообитанията на видовете „обикнoвена блатна костенурка“, „червенокоремна бумка“, „южен гребенест тритон“ и различни видове прилепи.

Ще се демонстрират научни методи за наблюдение.

Бакаджиците е една от защитените зони, в които проектът има за цел да подобри природозащитното състояние на видовете.

През 2022 г. е предвидено да се проведат още пет детски лагера, като общия брой на участващите в дейността ученици ще стане сто.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!