Обратно към категорията

Турнир по стрелба лък и гладиаторски битки в резерват „Тракийски и античен град Кабиле“

Добавено на: 23.06.2024 09:49
   

Археологическият резерват „Тракийски и античен град Кабиле” ще бъде домакин на първия турнир по стрелба с класически лък „Диана” тази неделя (23 юни). Античното минало на тракийския град Кабиле ще бъде „съживено“ и в исторически възстановки, съобщиха от Регионалния исторически музей в Ямбол.

Турнирът по стрелба с лък е част от събитията в празничната програма за Деня на Ямбол – Свети Дух. Организира се от сдружение „Метал Арчъри” със съдействието на Община Ямбол. Състезателите трябва да бъдат с лъкове с достоверен исторически дизайн, уточняват организаторите.

Гладиаторската школа Ludus Lupercalis (школата на войните-вълци) ще представи облекло, въоръжение и демонстративни двубои. След превземането му от римляните, от началото на II в. сл. Хр. Кабиле се превръща в единият от двата най-големи римски лагера в провинция Тракия.

Сдружението „Антична Тракия” ще представи облеклото и въоръжението на готите, които след средата на III в. започват периодично да нахлуват в пределите на римската империя. През 251 г. армията им, водена от вожда Книва, превзема и опожарява Кабиле.

БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!