Обратно към категорията

С творческа вечер и сборник за Ради Колесов Ямбол ще отбележи 186 години от рождението на видния възрожденец

Добавено на: 23.11.2023 12:31
   

Родственичките на Ради Иванов Колесов Жечка Ганкова и Веселина Шикова са съставителите на книгата „Безсмъртният“, която ще бъде представена в Народно читалище „Съгласие-1862“ на 23 ноември. Сборникът с исторически есета и стихотворения, посветени на видния ямболски възрожденец, е издаден с финансовата подкрепа на Община Ямбол. Според съставителите, той може да бъде полезен за ученици и учители по време на изучаването на историята на града.

На 26 ноември се навършват 186 години от рождението на будителя, твореца, общественика и революционера Ради Иванов Колесов. По този повод на 23 ноември, четвъртък, в Народно читалище „Съгласие-1862“, чийто основател е Колесов, ще се проведе творческа вечер.

В 16:45 часа ще започне церемонията по поднасяне на цветя пред барелефа на Ради Ив. Колесов, след което Цветанка Андреева, уредник на фонд „Възраждане“ в РИМ – Ямбол, ще представи неговата история и заслуги за революционните и обществени поврати в нашия град в периода на националноосвободителното движение на българския народ от Османската империя.

След това началникът на отдел Държавен архив-Ямбол Светлана Бъчварова и Веселина Шикова ще представят книгата „Безсмъртният“. Входът за посетители е безплатен.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!