Обратно към категорията

На тържествена церемония в Ямбол връчиха награди за признателност към просветители

Добавено на: 23.05.2024 11:29
   

Тържествена церемония, посветена на признателността на ямболската общественост към дейците на просветата, културата и изкуството, се състоя в Културно-информационен център „Безистен“.

„Вашата професия е изключително важна за нашето общество, защото води нашите деца по пътя на образованието и по-доброто им бъдеще. Не се изисква само професионализъм, а и много търпение, отдаденост и любов. Благодарим ви“, обърна се към учителите кметът на Ямбол. Той припомни, че не напразно само в Ямбол наскоро бе издигнат Паметник на ямболските учители – народни будители.

Ревански благодари и културните дейци с думите: „Вие издигате духа на нашия град и обогатявате културния живот с вашето изкуство, театър, музика, литература и всички форми на творческо изразяване.“ Община Ямбол ще продължи да работи за развитието на културната и образователната инфраструктура, посочи още кметът.

С благодарност към учителите и дейците на културата бяха и изпълненията на концертмайстора на Камерен оркестър „Дианополис“ Красимира Султанова и пианистката Валерия Бандрова, театрална група „Палечко“, Кристина Манова /пиано/ и Виолета Стоева /балерина/, певиците Калина Георгиева, Стефания Драгнева и Йоана Димова от Общински детски комплекс-Ямбол.

Кметът Валентин Ревански и председателят на Общинския съвет Антон Шиков връчиха наградите на Община Ямбол по повод 24 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост.

Ръководителят и основател на Театрална трупа „Палечко“ София Карастоянова и актьорът Кольо Пехливанов получиха най-високото отличие за култура – наградата на името на родения преди 130 години в Ямбол световноизвестен художник Жорж Папазов.

Наградата за образование на името на възрожденския учител Ради Колесов бе присъдена на Галина Митраджиева - старши учител в Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“, Георги Георгиев - старши учител в Основно училище „Петко Р. Славейков“, Теодора Добрева - старши учител в Езикова гимназия „Васил Карагьозов“, Дафина Попова - старши учител в Профилирана гимназия „Васил Левски“. С наградата за образование и наука на името на Ради Иванов Колесов е удостоен и педагогическият колектив на Профилирана гимназия „Васил Левски“.

С Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ са удостоени актьорът в Драматичен театър „Невена Коканова“ Вълчо Янев, актрисата в Държавен куклен театър „Георги Митев“ Жулиета Николаева, Дружеството на ямболските писатели, директорът на ПГЗ „Христо Ботев“ инж. Тодор Тодоров, както и Диана Димитрова - старши учител в ЕГ „Васил Карагьозов“, Светла Ганева - старши учител в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Йорданка Тошкова - старши учител в ОУ „П. Р. Славейков“ и Милена Колева - старши учител в ОУ „Николай Петрини“.

Началникът на Регионалното управление на образованието Георги Георгиев връчи и почетното отличие „Неофит Рилски“ от Министерството на образованието и науката на Димитрина Панталакова - старши учител в ОУ "Любен Каравелов", Лора Дулова - учител в ПГ "Васил Левски", гр. Ямбол и Тодор Тодоров, директор на ямболската гимназия по земеделие.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!