Обратно към категорията

Валентин Ревански: "Надявам се, че този път обещанието за довършването на новия болничен комплекс в Ямбол ще бъде спазено, защото проектът e много важен за областта!"  

Добавено на: 25.04.2024 18:51
   

След срещата през февруари в Ямбол между ръководството на община Ямбол и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, по повод изграждането на нова военна инфраструктура в с. Кабиле, днес в Народното събрание беше организирана втора среща по темата с кмета Валентин Ревански по покана на вицепремиера и министъра на финансите Людмила Петкова и министъра на отбраната Атанас Запрянов. Участие в нея взе и председателят на Комисията по отбрана, както и лидери на политически партии.

Служебният министър на отбраната, потвърди казаното от адмирал Ефтимов по време на посещението му в Ямбол, че поделението ще бъде собственост изцяло на България, но ще се използва и от италиански военнослужещи. Съществуващото поделение, използвано от български офицери и войници, ще претърпи основен ремонт. Двамата служебни министри поеха ангажимент да посетят Ямбол и да разяснят на жителите на града всички подробности около този държавен проект. Кметът на Ямбол отново изрази притесненията на гражданите и военнослужещите и настоя, че при посещението трябва да бъдат дадени ясни отговори на всички въпроси. "От изключителна важност е не друго, а това хората в Ямбол да бъдат информирани и питани, когато държавата има подобни намерения.", добави Ревански.

Като допълнение, министрите обещаха да осигурят необходимите средства за довършването на ямболската болница. "Проектът  за новия болничен комплекс се забави, а е от изключително важно значение за развитието на областта," отбеляза по време на срещата Валентин Ревански. Сред другите ангажименти, които бяха дадени на града, са изграждането на участък от Околовръстен път, който в момента минава през квартал Каргон, осигуряването на средства за важни инфраструктурни проекти, както и връщането на Община Ямбол на последните два държавни имота в бившите пехотински казарми.

 

 

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!