Обратно към категорията

Валентин Ревански: Нека Ямбол продължи да бъде място, където се ценят знанието, образованието и културата!

Добавено на: 24.05.2024 20:11
   

Уважаеми съграждани,

Поздравявам ви по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май!

Днес отново е ден за гордост и за благодарност, затова, че имаме свободата да пишем и да говорим на своя роден език. Ден, в който си спомняме за българския принос към света, за който славянските братски народи, с които сме свързани исторически и духовно, трябва да са ни благодарни.

Благодарение на буквите, днес учим нашите деца и им разказваме за величието на нашата история, която трябва да бъде написана и предавана правилно. Образованието е основен стълб на всяко общество,   и трябва да го пазим от чужда намеса. Нека припомним, че в Ямбол е и първият паметник на ямболските учители-народни будители, направен от ямболски творци и финансиран само с дарения. А голяма част паметниците на културата в Ямбол изглеждат вече по различен начин, като например - ямболската средновековна крепост.

Уважаеми дейци на просветата, културата и изкуството,

От сърце Ви желая здраве, неизчерпаем творчески дух и удовлетворение от Вашата работа. Нека имате и много последователи във вашите благородни дела!

Скъпи ученици, всяка книга, всеки урок добавя страници към вашата лична история. Бъдете отговорни и пазете нашето, българско наследство.

 Нека се преклоним пред славното дело на братята Кирил и Методий! Пред духовния подвиг на техните ученици -  съхранили българското слово и духовността ни. Нека нашият град продължи да бъде място, където се ценят знанието, образованието и културата!

Благодаря на всички, които днес излязоха да почетат 24 май! 

Честит празник!


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!