Обратно към категорията

Висока е опасността от пожари в община Болярово

Добавено на: 03.08.2022 08:30
   

Висока остава опасността от пожари в Ямболска област. За последните дни огнеборците са се отзовали на над 20 сигнала за горящи терени.
Сигналите най-често са за горящи сухи треви и храсти, палят се и стърнища, въпреки забраната. В крайграничната община Болярово се сблъскват и с още един проблем.
Животновъди застрашават цели села, като складират бали сено непосредствено до жилищни сгради. В този пожароопасен сезон при малка искра би могло да стане ужасяващо бедствие, коментира кметът на община Болярово Христо Христов.
Най-фрапантният констатиран случай на нарушението на разпоредбите по време на пожароопасния сезон е в село Малко Шарково, за което вече е подаден сигнал до органите на реда.
Десетина пожари лумнаха от началото на сезона в община Болярово. Два от тях бяха на сметище край общинския център, за които има съмнение за умишлен палеж.
До скоро община Болярово разчиташе изключително на служителите от Граничен полицейски участък - Болярово, както за бързо известяване в случай на пожар, така и на техника. Участъкът, обаче, беше закрит от досегашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков, въпреки протестите и декларациите от местната власт. Служителите бяха пренасочени към Елхово и Резово.
Сега община Болярово разчита на двата автомобила на местната пожарна служба и на общинското доброволно формирование от 12 души. Задължението за предпазване от пожари, обаче, е на всички граждани, припомни кметът Христо Христов и призова към по-голяма отговорност и бдителност.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!