Обратно към категорията

Временният център в Елхово е готов за настаняване на бежанци

Добавено на: 31.05.2022 10:32
   

Създадена е организация за транспортирането и настаняването на украински бежанци от хотелите по Черноморието в буферния център в района на "Гранична полиция" в Елхово, съобщи на брифинг областният управител на Ямбол Васил Александров.

По думите му към момента няма все още яснота колко украинци ще потеглят към Елхово. Очаква се те да бъдат транспортирани с влак до Ямбол и после с автобуси до мигрантския лагер в Елхово. Буферният център е с капацитет за 1700 души във фургони на площ  27 декара и бе изграден през 2019 г. за настаняване на нелегални мигранти, преминали незаконно българо-турската граница. 
"Държа да отбележа, че бежанският център в Елхово не е хотел, а временен център за настаняване", каза Александров.

Той допълни, че с кмета на Елхово е организирано изхранването, което първоначално ще бъде с кетъринг, а в зависимост от броя на пристигналите ще се търсят и други варианти. Ще бъдат осигурени при необходимост бебешки храни и памперси, когато станат ясни списъците с пристигащите. На място в центъра в Елхово ще има медицинско лице, а при нужда от лекарска помощ, болниците в Елхово и Ямбол могат да приемат украинци,  каза още областният управител на Ямбол. Информацията е на БТА.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!