Обратно към категорията

Възстановяват работата на изнесените пунктове за ваксинация в Ямбол

Добавено на: 30.07.2021 07:34
   

Регионалната здравна инспекция в Ямбол възобновява работата на изнесените пунктове за ваксинация, по настояване на кметовете на петте общини в областта, съобщиха от Областния медицински съвет.
Пунктовете бяха преустановени, тъй като липсваше достатъчно интерес и това доведе до изхвърляне на десетки дози отворени и неоползотворени ваксини. В Ямбол ще бъдат бракувани и 200 дози от препарата на "AstraZeneca", поради изтичащ срок на годност на 30 юли. Флаконите се съхраняват само в здравната инспекция, от тях няма при общопрактикуващите лекари, уточни за БТА зам.-директорът на РЗИ Донка Желева.
Екипи на РЗИ ще извършват отново и ваксинация на работното място, след като работодателите подадат списъци с желаещи. В Ямбол вече са имунизирани по-голямата част от служителите на три производствени фирми, чийто персонал надхвърля 3000 души, посочиха от здравната инспекция.
През изминалата седмица в областта са поставени 955 дози, като от тях 450 са "първа игла". Със завършенa имунизация са 14 546 души.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!