Обратно към категорията

Ямбол бе домакин на хоровия празник „България пее“

Добавено на: 15.04.2024 13:22
   

Ямбол бе домакин на хоровия празник „България пее“. Националната инициатива на Българския хоров съюз се реализира за осма поредна година чрез Народно читалище „Тракийска лира-2012“ и Весела Пастърмаджиева, ръководител и диригент на Хорова школа „Проф. Георги Димитров“ – Ямбол, с подкрепата на Община Ямбол.

На 13 април на сцената в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ се предстасвиха Детски хор към Хорова школа „Проф. Георги Димитров“, Смесен хор-Бургас, Детски хор при Младежки център – гр. Хасково, Вокален ансамбъл „Орфей“-гр. Хасково и хор на пловдивските младежи „Стефка Благоева“ .

Те използваха прекрасната акустика на залата, една от най-добрите в България, за да демонстрират пред ямболската публика красотата, богатството и колорита на вокалното майсторство.

„България пее” е инициатива на Български хоров съюз за популяризиране и поставяне на хоровото пеене във фокуса на общественото внимание. Осъществява се за първи път през 2016 година на територията на цялата страна с подкрепата на българските общини, читалища, хорове, диригенти и хористи. И тази година към инициативата се присъединяват различни градове.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!