Обратно към категорията

Ямбол получи поредно признание и награда в областта на туризма

Добавено на: 30.06.2023 15:42
   

Община Ямбол беше удостоена с отличие за „Утвърждаваща се дестинация за събитиен и алтернативен туризъм“ по време на Годишната балканска среща на туристическия бранш.

Срещата беше организирана от медийна компания „К и П Адвъртайзинг“, издател на списание „Дестинация България“.

Събитието, провело се в Централен военен клуб в София, беше платформа за обмяна на идеи, в която се включиха туристически сдружения и асоциации, собственици и управители на туристически фирми и обекти, представители на местната и държавна администрация.

„Благодарим за признанието, радваме се, че можем да допринесем за развитието на туризма в региона и страната като цяло. Това отличие е стимул за нас да продължим да създаваме и предлагаме все по-различни и привлекателни събития и програми, които да превръщат Ямбол в дестинация за туристи от близо и далеч. Влагаме и много усилия, за да възстановим забравените символи на Ямбол“, коментира кметът на Ямбол Валентин Ревански.

Събития като Годишната балканска среща на туристическия бранш са от съществено значение за укрепването на връзките между различните участници в туристическата индустрия и за откриване на нови пътища за развитие на туризма.

Отличието, присъдено на Община Ямбол, е пример за успеха, който може да бъде постигнат чрез влагането на много труд за утвърждаването на града като желана туристическа дестинация.

Едни от най-ярките примери през последните три години са възстановяването на ротондата на Минералната баня, облагородяването на местността Ормана и Гребния канал, създаването на нови паркови зони, възстановяването на Средновековната ямболска крепост и др.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!