Обратно към категорията

Ямбол с представители в 11 парламентарни комисии, Сливен с лоби в земеделието

Добавено на: 02.01.2022 10:50
   

Ямбол има представителство в единадесет комисии на парламента, Сливен си осигури силно депутатско лоби по въпросите за земеделието, горите и храните. Това показва справка в Народното събрание след попълването на състава на парламентарните комисии.

Двама ямболлии са членове на Комисията по отбрана – бившият областен управител на Ямбол Димитър Иванов и Петър Кънев, който влезе в парламента от Бургас, но винаги е защитавал и интересите на родния си край.

Димитър Иванов е член и на Комисията по електронно управление и информационни технологии, а Кънев – зам.-председател на Комисията по икономическа политика и иновации.  

Мирослав Иванов, който е и зам.-председател на Народното събрание е в състава на Комисията по конституционни и правни въпроси и на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Другият заместник-председател на НС с ямболски корени – Кристиян Вигенин, избра Комисиите по външна политика и Комисията по въпросите на Европейския съюз.  

Никола Ангелов е член на  Комисията по транспорт и съобщения и на Комисията по електронно управление и информационни технологии.

Интересите на ямболска област в Комисията по бюджет и финанси и в Комисията по образованието и науката се очаква да защитава Петър Чобанов, който е роден в града на Диана, но сега е депутат от София.  

Едно председателско и три зам.-председателски места на комисии си уредиха сливенските депутати. Атанас Зафиров оглавява Комисията по отбрана и е член на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по закона за електронните съобщения.

Георги Гвоздейков е член на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и зам.-председател на Комисията по транспорт и съобщения.

Най-силно е присъствието на Сливен в Комисията по земеделието, храните и горите. Десислава Танева е зам.-председател, а членове са и сливенските народни представители Мария Белова и Татяна Султанова. Танева и Султанова са и в Комисията по околната среда и водите, но там втората е за-председател. Мария Белова е член и на Комисията по политиките за българите извън страната.

Иван Клисурски е член на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите и на Комисията по туризъм.

Заседанията на парламентарните комисии са насрочени за 5 и 6 януари.  


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!