Обратно към категорията

В Ямбол разясняват новите условия за директни плащания за фермерите

Добавено на: 15.05.2024 09:14
Снимки: Pixabay
   

В края на май се очаква страната ни да получи одобрение от Европейската комисия на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. Проектът на наредбите за прилагане на директните плащания е публикуван за обществено съгласуване, което продължава до 20 май, съобщи заместник-министърът на земеделието Иван Капитанов.

817 млн. евро е бюджетът за директни плащания за тазгодишната кампания. Над 200 млн. от тях са за т. нар "еко схеми", свързани с опазването на околната среда , климата и хуманното отношение към животните.

С най-висок бюджет е еко схемата за намаляване използването на пестициди - близо 86 млн. евро.

44 млн. евро има по еко схемата за разнообразяване на отглежданите култури, а по схемата за запазване и възстановяване на почвения потенциал парите за 2024 г. са 40 млн. евро.

Министерството на земеделието започна информационна кампания сред фермерите, за да им разясни промените в директните плащания и начинът за кандидатстване. Днес от 10 часа такава среща ще се проведе и в Ямбол, в зала „Съвременност“ на културно-информационен център „Безистена“. В директните плащания тази година има промени, които земеделците трябва да знаят и това е целта на започналата информационна кампания.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!