Обратно към категорията

Ямбол сред общините с най-добри мерки по пътна безопасност

Добавено на: 20.12.2020 10:25
   

Ямбол продължава да отчита добри резултати по предприетите мерки и възприетия подход за управление на пътната безопасност. За първите 10 мeсеца на негова територия са настъпили едва 5 тежки пътнотранспортни произшествия. Това заяви председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова при връчването на тазгодишните награди за пътна безопасност в рамките на конкурса „Най-добър град за живеене“.

Ямбол е носител на тази награда за 2019 г., а за 2020 г. призът е за Враца, обяви Малина Крумова.

През анализирания период (януари – октомври) на територията на Община Враца няма загинал при ПТП, стана ясно по време на интервюто. Заедно с това общината предприема редица мерки и внедрява иновации за постигане на все по-ниски нива на пътния травматизъм, каза още Малина Крумова. Пред всички училища и на отделни улици в общината са монтирани светодиодни пътни знаци със соларно захранване; в участъка от път Е-79, който преминава през територията на общината, е монтирана радарна система, показваща моментната скорост на преминаващите МПС; предприети са мерки за успокояване на скоростта в централната градска част и в жилищните райони, в това число с шумяща маркировка и изкуствени гумени ограничители на скоростта и др.

Още няколко добри примера сред общините посочи Крумова.  

Бургас е сред общините, които трябва да бъдат давани за пример, когато става дума за осигуряване на алтернативни начини за придвижване в градски условия и безконфликтно пешеходно преминаване през основни пътни артерии. Местната власт е и сред най-активните по отношение информационни кампания и много активно комуникира темата за пътната безопасност сред обществото. Русе е сред общините, в които през изминалата година са изградени най-много площадки за обучение по безопасност на движението – цели 11.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!