Обратно към категорията

Ямболската полиция отчете работата си през 2022 пред министър Демерджиев

Добавено на: 17.02.2023 13:21
   

„Нашата задача е да дадем  на хората чувството за сигурност и спокойствие, а когато го постигнем значи, че сме си свършили работата. Но трябва да си дадем сметка, че има още какво да се изисква от нас.“, подчерта министър Демерджиев. Министърът на вътрешните работи даде положителна оценка и благодари на служителите от ОДМВР Ямбол за свършената работа през 2022 година. По негови думи най-близкото предизвикателство пред системата на МВР са предстоящите  парламентарни избори и усилията на целия състав ще бъдат насочени за обезпечаване спазването на закона и гарантирането на политическите права на хората. “Това, с което работите като техническа и материална обезпеченост не е добро, но ръководството на министерството полага усилия и работи за решаването на всеки един проблем”, подчерта министър Демерджиев.

Директорът на ОДМВР-Ямол старши комисар Добрин Димитров представи годишния доклад за дейността на дирекцията през изминалата 2022 година в присъствието на министъра, заместник-министър Емил Ганчев и заместник-главния секретар на МВР главен комисар Станимир Станев. Сред официалните гости на отчета бяха областният управител на Ямболска област Георги Чалъков, председателят на Районен съд Светлана Митрушева, административният ръководител на Окръжна прокуратура Дойчин Дойчев, административният ръководител на Районна прокуратура Мина Грънчарова, кметът на Община Ямбол Валентин Ревански, кметът на Община Тунджа Георги Георгиев и зам.кметът на Община Стралджа Гроздан Иванов.

В годишния отчет директорът на ОДМВР - Ямбол старши комисар Добрин Димитров отчете, че през изминалата  година са предприети и реализирани комплекс от мерки по изпълнение дейностите по приоритетите и програмите на МВР, които значително са подобрили работата на дирекцията по всички направления.  Постигнатите високи резултати са в направленията по противодействие, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с битовата престъпност, икономическите престъпления, опазване на обществения ред и противодействие на миграциония натиск. 

През изминалата година  на  територията на областта са регистрирани общо 1465 престъпления, което е с 22 деяния повече от регистрираните през 2021г. Разкрити са общо1208 престъпления ( 981 от регистрираните през годината  и 227 деяния, регистрирани в предходен период). Постигнат е висок процент на разкриваемост - 66,96%, показател, по който  ОДМВР  -Ямбол  е на едно от челните места в страната.

От общо регистрираните 1465 престъпления против собствеността са 660. Разкрити  са 415 от тези посегателства, както и 105 регистрирани в минал период, като процента на разкриваемост е увеличен  на 62,88% (с над 2 пункта).

През отчетния период Установени са общо 62 случая на притежание, производство и разпространение на наркотични вещества.

Наблюдава се леко е увеличение в броя на регистрираните икономически престъпления  от 224 на 243. През годината са разкрити 203 от престъпните деяния, като процента на разкриваемост е 83,54.

Разследвани са общо 1791 досъдебни и бързи производства, от които новообразувани са 1355. Приключени и изпратени в прокуратурата са 1289, което е с 31 повече от предходната година. Повдигнати са 817 обвинения за извършени престъпления.

През 2022 година на територията на ОДМВР-Ямбол са регистрирани общо 339 пътни произшествия, от тях 53 тежки инциденти със 7 загинали и 55 ранени. От служителите, извършващи пътен контрол, са съставени 2478 АУАН  и 49 345 фиша, от тях 28 552 са за нарушения на скоростните режими. Установени са 186 водачи на МПС управлявали след употреба на алкохол, като 93 от тях са с над 1,2 промила. Констатирани са 103 случая на  водачи  седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества и техните аналози.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!