Обратно към категорията

За по-добър контрол: Полицаите вече ще носят записващи „боди камери”

Добавено на: 10.01.2024 13:55
   

На база проведено национално съвещание с ръководния състав на МВР контрола на екипите, застъпващи в наряд, вече е засилен, като се акцентира върху постоянното използване от страна на полицейските служители по време на работа на т.нар. „боди камери“.

В област Ямбол са разпределени общо 23 „боди камери” в екипите от Охранителна полиция. В това число не влизат автомобилите, които са с постоянно видео наблюдение и аудио записване, уточниха за 999 от ямболската полиция.

36 са „боди камерите” в ОДМВР – Сливен, информираха от там. Те са разпределени сред екипите на патрулно-постова дейност и териториална полиция.

Целта на използваните камери е, както за лична безопасност на служителите на реда при осъществяване на функционалните им задължения, така и за даване на възможност за контрол над полицейските действия при осъществяване правомощията на служителите от страна на ръководния състав.

В тази връзка информираме и гражданите, че взаимоотношенията им с полицейския състав, пряко ангажиран с охраната на обществения ред, ще бъдат документирани, чрез използваните „боди камери“. Записващото устройство се поставя на един от двамата полицаи във всеки патрул, като се включва при получаването на сигнал и то след пристигането на екипа на конкретното място. Във всеки един момент действията на полицейските служители могат да се наблюдават онлайн, като това се извършва в оперативно-дежурния център на съответната полицейска дирекция, допълниха от полицията в Бургас.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!