Обратно към категорията

За по-пъстър и празничен Великден в центъра на Ямбол (ВИДЕО)

Добавено на: 22.04.2022 19:19
   
За по-пъстър и празничен Великден в центъра на Ямбол. Стотици яйца, нашарени от деца в детските градини украсиха дръвчета пред Регионалната библиотека.
Кметът на община Ямбол Валентин Ревански и неговите заместници Михаил Керемидчиев и Енчо Керязов поздравиха представителите на детските заведения за усърдието, с което заедно с децата допринасят за по-празничната атмосфера в Ямбол.
По-късно започна и празничната творческа работилница на Регионален исторически музей – Ямбол и Народно читалище „Зора – 1945“. Служители на музея и читалищни дейци боядисваха великденски яйца и фигури с четвъртокласници от Основно училище „П. Р. Славейков“.
Докато децата шареха яйцата Станислава Минева, етнограф в Историческия музей, разказа на учениците за традициите на големия християнски празник Великден.
Припомняме, че тази година украсата за Възкресение Христово в Ямбол е допълнена с нови елементи. Високо над два метра пиле и две зайчета, обединени в цветна композиция, са разположени отдясно на Община Ямбол. В празничния кът е обособено място за снимки за малките и големи жители и гости на града.
Екип 999

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!