Обратно към категорията

Заключителни изпити за водни спасители в Ямбол

Добавено на: 02.07.2024 15:46
   

На 28 юни 2024г., със заключителни изпити приключиха курсовете за „Воден спасител на плувни басейни и водни паркове“ и „Воден спасител на открити водни площи и море“, организирани от Ямболската червенокръстка организация в Националния учебен център по водно спасяване на БЧК в град Созопол.

Под формата на тест, кандидатите за водни спасители демонстрираха теоретични знания по теми, свързани с организацията на водноспасителната дейност; принципите за обезопасяване на водните площи; задълженията и отговорностите на водните спасители и др., както и техники по оказване на първа помощ на пострадал при воден инцидент.

През втората част от изпитите, на общински плувен басейн в град Созопол, кандидатите демонстрираха на практика усвоените умения, съобразно изпитните нормативи за всяка от двете квалификационни степени.

Като резултат, осем кандидати се справиха успешно с поставените задачи и ще получат сертификат за упражняване на професията „Воден спасител на открити водни площи и море“, а четирима покриха изпитните нормативи за квалификационната степен „Воден спасител на плувен басейн и водни паркове”.

Знанията и уменията се оценяваха от комисия в състав: Огнян Николов, представител на дирекция „Водноспасителна служба“ в БЧК, Васил Загорчев, инструктор по водно спасяване, д-р Георги Манчев, лекар-анестезиолог и Добриела Праматарова, специалист „ВСС“ в Секретариата на Обл.С на БЧК - Ямбол и председател на комисията.

БЧК – Ямбол изразява искрената си благодарност на Койчо Коев, директор на Националния учебен център по водно спасяване на БЧК в град Созопол и на ръководството на общинската администрация на община Созопол за осигурените прекрасни условия за работа на обучаващия екип и курсистите.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!