Обратно към категорията

Заместник-кметът Енчо Керязов в открит диалог с младежите в Ямбол

Добавено на: 11.07.2024 16:26
   

Какви са проблемите на младите хора в Ямбол? Какво искат младите хора да се случва в града?

Това бяха част от въпросите, които участниците обсъдиха по време на Диалога за младежта в Ямбол. Той беше организиран от Национален младежки форум, с подкрепата на Община Ямбол и Младежки културен център „Георги Братанов“, а сред участниците бяха представители на местния Младежки парламент, на Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“, Гимназия по икономика „Г. С. Раковски“, Спортно училище „Пиер дьо Кубертен“. 

В срещата взе участие и заместник-кметът на Община Ямбол Енчо Керязов, който призова младите хора за повече инициативност и да не се притесняват да търсят по-тесния диалог с представителите на общината.

В неформална дискусия Енчо Керязов и младите хора обсъдиха проблемите, които те виждат в града и възможностите за тяхното решаване.

„В момента има вече изградени 12 километра велоалеи, които далеч не са достатъчни, но общината продължава работа в тази насока. Изградени са над 20 нови спортни площадки. От вчера започна изграждането и на нов скейтпарк в Градския парк. Изградени са и нови паркове – Линейният парк, парк Опитно поле, нови фитнес площадки. Създадено е открито младежко пространство на улица „Люлин“. Напълно реновиран е Младежкият културен център, който може да се използва от всички млади хора за техните инициативи.“, припомни Енчо Керязов в дискусия за младежките пространства в Ямбол.

Изграждане на обособени места, на които да се поставят храна и вода за бездомните животни; провеждане на повече културни прояви от млади хора за млади хора; разширяване на доброволческите инициативи бяха част от идеите на участниците в срещата, в които те заявиха желание да организират.

По време на срещата бяха обсъдени и инициативите, които младите хора искат да организират по повод Деня на младежта в Ямбол 12 август съвместно с Община Ямбол.

Днешното събитие в Ямбол e част от проекта “Youth Dialogue in Bulgaria” в изпълнение на процеса по Диалога на ЕС по въпросите за младежта, осъществяван от Националната работна група и с финансовата подкрепа на програма Еразъм+."


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!