Обратно към категорията

Започна подготовката на 15-ия Коледен благотворителен бал на община Тунджа

Добавено на: 20.11.2023 14:15
   

Започна подготовката на 15-ия Коледен благотворителен бал на община Тунджа, който ще се състои на 14 декември. За пореден път се очаква благотворителната инциатива да обедини цялата местна общност. По време на бала ще състоят също традиционните коледен базар и кулинарно изложение, съобщи на брифинг кметът на община Тунджа Станчо Ставрев, цитиран от БТА.

Три човешки истории ще бъдат поставени във фокуса на тазгодишното издание на добротворческата инициатива. Истории, които осмислят благотворителността. Истории, чиито герои са получавали подкрепа от фонда на Коледния благотворителен бал. „На този благотворителен бал ще покажем реалните проекции на добротата, как благотворителността помага човек да израсне, да се развива“, коментира кметът Ставрев.

Едната е за пътя към шампионските титли на боксьора Даниел Асенов, който е родом от тунджанското село Кукорево. Другата е за 7-годишния Виктор от с. Кабиле. Момченцето е с детска церебрална парализа и прави първите си стъпки, благодарение на подкрепата със средства за лечението му. Ще бъде представен и младият художник Атанас Стефанов от с. Завой. Чрез изкуството си той помага на деца и младежи в неравностойно положение да продължат образованието си.

Над 600 хил. лв. са събрани в досегашните четиринайсет издания на благотворителната инициатива. Подпомогнати са повече от 2400 деца и младежи – за различни постижения в образованието, спорта, изкуствата. Отпуснати са и средства за лечение на десетки деца и младежи от община Тунджа.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!